Авио музей Бургас

Има места, които не могат да ти вземат дъха, но все пак носят в себе си приятната носталгия на миналото. Авио музей Бургас е място, което няма да ви изуми, но ако имате свободен половин час, чакате някого на летище Бургас или просто минавате от там, можете да използвате времето да се потопите в романтиката на старите самолети.

Авио музей Бургас е открит на 29 юни 2017 година по случай 90-годишнината на Летище Бургас и 70-годишнината от първия граждански полет София – Бургас. В авиомузея са изложени единствените останали в България експонати на лидерите на съветската авиация ТУ154 и АН-12 както и самолетът пазил дълги години въздушното пространство на България – изстребителят МИГ-21.

Музеят разполага с 9 експоната, в които можете да влезете и да разгледате, интерактивна експозиция с авиоционни макети, модели, костюми и архив, както и кокпит с виртулна реалност където можете да се пробвате като пилот на избран от вас самолет.

Ако желаете малко по-силна емоция можете да се пробвате на тренажора за пилоти. който ще ви развърти в три измерното пространство, а за по-любознателните, домакините предлагат и екскурозовдска беседа. Цената на билета варира от 2 лв. за групови посещения до 6 лв. за индивидуални такива.

Повече за музея можете да научите на официалния му уеб сайт – www.avioburgas.bg

Ако пък имате повече време можете да разгледате Бургас, да посетите султанската баня в туристически комплекс Акве Калиде, или да се насладите на някой от останалите туристически маршрути и забележителности около града

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *