Carnival Breeze ship

Круиз до Източни Кариби с Carnival Breeze – част 1-ва – корабът

Едно дълго планувано и още по-дълго очаквано пътешествие. Определено круизното пътуване се превърна в любим начин за почивка на нашето семейство. И друг път бяхме ползвали услугите на Carnival /5 дневен круиз до Насау, Фрийпорт и прекрасния Half Moon Cay/, но основен фактор при избора на круиз бяха маршрута, периода на пътуване и разбира се цената, корабът и услугите, които предлага той. Така, имайки предвид зимната ваканция на децата се спряхме на Carnival Breeze.

Carnival Breeze

Корабът е от Dream клас, който е втория по големина клас кораби на круизната компания Carnival след Vista. Carnival Breeze е пуснат на вода през 2012 година и е предназначен за маршрути в Карибския басейн. За това и цялостното му излъчване и дизайнерски решения са с усещане за островно настроение и атмосфера.

Каютите

Каютите са относително големи и освен обичайните LCD телевизор, минибар, и сейф, предлагаха доста пространство за прибиране на багаж, 2 нощни шкафчета, диван и любимия ни балкон. Банята е относително просторна с голямо огледало и козметично такова. душ кабина с дозатори за душ гел и шампоан и разбира се най-различни консумативи за баня.

Храна и напитки

На разположение на гостите са два основни ресторанта /Blush и Sapphire/ и Lido market place – където е ситуиран бюфета. В основните ресторанти се сервира ежедневно меню, в което има няколко стандартни предложения и няколко предложения на деня. Предлагат се 3 опции за вечеря – от 18ч., от 20ч. или по преценка на госта, но с чакане за настаняване на свободна маса. Тъй като корабът е с начални пристанища Miami и Galveston и е ориентиран главно към американския пазар от Carnival са заложили още на американския начин на хранене чрез щанда за бургери по рецепти на известния американски шеф-готвач Guy Fieri /бургерите са наистина много вкусни/, щанда за такос и буритос Blue Cantina, щанда за сандвичи и хотдог, щанда за индийска кухня Tandoor и 24-часовия щанд за пици Pizza pirate. В дните когато кораба е на море и не акостира в пристанище има и барбекю на т.нар Promenade дек. Разбира се храненето на всички тези места е включено в цената на пътуването.

Платените опции за изхранване са суши ресторант Bonsai sushi, където се поръчва и заплаща а ла карт, ресторант за американски стекове Fahrenheit 555 и италиански ресторант Cucina del Capitano, която за обяд предлага безплатни опции за приготвяне на различни видове паста и спагети.

Carnival Breeze разполага разбира се и с няколко бара където можете да си поръчате всичко от силно еспресо до коктейла на деня. Моето любимо място беше Атриум кафе където всеки ден между 16 и 23ч. човек може да се наслаждава  на прекрасна музика на живо.

Басейни

Корабът разполага и с три басейна.  Serenity pool, който е разположен в предната част на 10-та палуба и е с ограничен достъп за деца; Lido,  който е разположен в централната част на кораба заедно с аква парка и двете водни пързалки и Tides pool, който се намира в задната част на дек 10 и предлага прекрасна панорамна гледка към хоризонта зад кораба. Още на няколко места на дек 5 /Promenade/ има разположени джакузита за по 8-10 човека.

Свободно време

За шоу програмите на кораба мога да кажа, че далеч не съм впечатлен, особено ако трябва да ги сравнявам с тези на Norwegian Epic. Шоутата се провеждат в Ovation Theatre и въпреки, че изпълнителите са динамични и се стараят, някак си не можаха да ме впечатлят. Ако трябва да съм откровен – бяха ми скучни.

Програмите за грижи за деца са разпределени по възрастови групи и като цяло са добро решение, ако искате да отделите малко време за себе си без постоянно да се оглеждате къде е вашето дете и какво се случва с него. Проблем е само, че обикновено комуникацията е възможна само на английски или испански, в редки случаи – руски.

Carnival Breeze е може би корабът с най-много опции за свободното време, на който съм бил. На 11-ти и 12-ти дек на разположение на гостите и безплатно при това са фитнес уреди, пътека за бягане, боксови чували, маси за тенис, билярд, мини голф игрище, джаги, Playstation кът, игрище за футбол/баскетбол/волейбол, лятно кино, въжен парк и др.

Цялата галерия можете да видите във Facebook страницата ни тук.

Препоръки

Ето и някой препоръки  при избор на каюта:

  • Когато избирате каюта избягвайте да е близо до асансьорите. Там потокът от хора е много по-голям, а съответно и шума;
  • когато каютата е в центъра на кораба клатенето на кораба се усеща по-слабо отколкото когато е в предната или задната част, поради по-малката амплитуда на движение;
  • когато избирате каюта проверете в плановете на кораба дали над или под нея няма обществено място като бар, ресторант или клуб. Това определено ще ви гарантира по-добра почивка особено през нощта;
  • когато правите резервация избягвайте така наречените TBS /to be assigned/ каюти. Тази категория каюти обикновено са с най-ниска цена и има защо. При тази категория номера на вашата каюта се определя в последния момент на база на незаетите каюти и разбира се това са най-лошите такива. Нищо чудно да се окажете в каюта със съсед машинното и двигателите на кораба в страни или под вас. Това ви гарантира по-скоро безсънни отколкото спокойни и релаксиращи нощи.

Круиз до Източни Кариби с Carnival Breeze – част 2-ра – качване на борда и дни на море – можете да прочетете тук.

Круиз до Източни Кариби с Carnival Breeze – част 3-та – Сейнт Мартен /St Maarten/ можете да прочетете тук.

Круиз до Източни Кариби с Carnival Breeze – част 4-та – Антигуа /Antigua/ можете да прочетете тук.

Круиз до Източни Кариби с Carnival Breeze – част 5-та – Св. Томас /St Thomas/ можете да прочетете тук.

Круиз до Източни Кариби с Carnival Breeze – част 6-та – Amber Cove /Доминиканска република/ можете да прочетете тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *