Grand Hotel Bansko

Гранд Хотел Банско – спа удоволствия в подножието на Пирин

Обикновено хората свързват Банско със зимен ски туризъм или летен планински такъв. Банско е отлична отправна точка за множество туристически маршрути в Пирин, като тези към Поповото езеро или Муратовото езеро например. Но какво по-хубаво от това да комбинираш приятната умора от карането на ски или дълъг преход в планината, с удоволствието от едно разпускащо спа преживяване.

Настаняване в Гранд Хотел Банско

Посетихме Гранд Хотел Банско по покана на ръководството на хотела, за да можем да се запознаем с предлаганите в хотела услуги. Бяхме настанени в апартамент с две спални, който беше просторен, чист и удобен. Имаше малък кухненски блок, холова част и удобни легла. Терасата предлагаше хубава гледка към Пирин. Възглавниците бяха може би най-удобните възглавници, на които съм попадал в хотел.

Спа център в Гранд Хотел Банско

Подобно на спа центъра в Гранд Хотел Свети Влас, спа центъра на Гранд Хотел Банско предлага не големи, но много разнообразни спа помещения. Много беше приятно в басейна на хотела. Водата беше топла, с температура, която отпуска тялото, а хидромасажните дюзи предлагаха изключително релаксиращи масажи. Особено много ни хареса мощната дюза в центъра на басейна, която си бяхме кръстили „Голям балбук“. Тя буквално разглобява мускулите на тялото, което има много силен разпускащ ефект.

Grand Hotel Bansko pools

Освен акваточния басейн, спа центъра на Гранд Хотел Банско предлага още детски басейн, джакузи, външен шоков басейн, финландска сауна, солна сауна, арома сауна, билкова сауна, парна баня, арома баня, лакониум и няколко зони за релакс.

Храната в Гранд Хотел Банско

Със сигурност храната в Гранд Хотел Банско не е на нивото на тази в хотели като Гранд Хотел Терме, Гранд Хотел Поморие и Арте спа, които според мен са безспорни лидери по отношение на вкусови качества, разнообразие и презентация на храна. Все пак хотелът предлага значително разнообразие от ястия, салати и десерти. Те са красива презентация и добър вкус.  

Допълнителни удобства в Гранд Хотел Банско

Други удобства, от които могат да се възползват гостите на хотела са фитнес център от веригата Pulse Fitness, детски кът, лоби бар и игрална зала.

Всички снимки от Гранд Хотел Банско можете да разгледате във Facebook страницата на Искам да летя като кликнете тук, а видео за нашия престой в хотела можете да видите в youtube канала на Искам да летя.

Кои са най-добрите спа хотели в България пък, можете да прочететe тук

Най-добрите СПА хотели в България

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *