Estes park Colorado

Естъс парк – необикновеният град на лосовете в Колорадо

Национален парк “Rocky Mountains” Колорадо

Естъс парк /Estes park/ е малко планинско градче в полите на впечатляващите Скалисти Планини /Rocky Montains/ в щата Колорадо, САЩ.  Намира се на около 120 км или час и половина с кола от международното летище в Денвър, Колорадо.

Самият град Денвър се намира на 1800 м надморска височина, а Естъс парк е на цели 2293 м. над морето. Това прави пътят от Денвър до Естъс парк изключително живописен, с невероятни гледки и пейзажи.

Estes park Colrado
По пътя от Денвър към Естъс парк, Колорадо
Estes park Colrado
По пътя от Денвър към Естъс парк, Колорадо
Estes park Colrado
По пътя от Денвър към Естъс парк, Колорадо

Естъс парк, Колорадо

Градчето е с население от приблизително 6 000 жители, което за мащабите на щатите е по-скоро малка махала. Естъс парк е известен като входната туристическа точка за желаещите да посетят националния парк “Скалистите планини”. Той е известен както с прекрасната си природа и изключително богат животински и растителен свят, така и с 25-те планински върхове с височина над 14 000 фута / над 4 200 м./.

Къщите и магазините в него са като от каубойски филм.

Лосове

Това, което прави Естъс парк толкова необикновен са дивите животни, които се разхождат свободно в покрайнините на града и най-вече лосовете, които слизат от планината и се разхождат из улиците както кравите в селата в България. Странно е да паркираш на бензиностанцията и да видиш стадо лосове, което си хрупа храна на спокойствие на 2 метра от теб.

Moose in Estes Park
Лосовете се разхождат необезпокоявани по улиците на Естъс парк

Естъс парк е необикновено градче. Когато си там и се разхождаш в околностите имаш усещане, че участваш във филм на National Geographic. Прекрасно място за хората, които обичат планината и всички дейности свързани с нея.Тук можете да карате ски през по-голямата част от годината, да се разхождате по планиски пътеки, да яздите коне, да ви разхождат с шейни с животински впрягове, да ое наслаждавате на водопади, езера и прекрасни планински пейзажи.

2 Responses

  1. Жоро Мицов

    Много добър пътепис, достави ми удоволствие в неделната утрин. Благодаря!

    • Kiril Valkanov

      Благодаря ! Радвам се, че Ви е харесал . Очаквайте още 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *