Мидалидаре хотел и спа

Мидалидаре хотел и спа през уикенда

Посетихме Мидалидаре хотел и спа в края на месец януари. Търсихме тихо и спокойно място, на което да избягаме както от ежедневието, така и от лудницата покрай поредната вълна на корона вируса. Повечето СПА хотели бяха препълнени или пък цените им бяха такива, че решихме да ги посетим когато имат по-атрактивни условия. Можехме да се върнем в някой от любимите ни спа хотели, но все пак решихме да търсим нещо ново.

Мидалидаре хотел и спа
Рецепция на Мидалидаре хотел и спа

Мидалидаре хотел и спа заема старата сграда на училището в село Могилово, което се намира на 35 км от Стара Загора. Към построената през 1950 година сграда, е добавена и нова част, в която е разположен спа центъра на хотела. Обзавеждането подсказва връзка с винарския бизнес и препраща към Прованс със своите меки пастелни тонове и елегантни мебели.

Стаите не са големи, но предлагат необходимия минимум за приятен престой – удобно легло, големи и светли прозорци, гардероб, сейф, минибар и климатик. Много ми хареса банята, която наистина беше направена с елегантен вкус. Халатите бяха с добро качество и с необходимата плътност и мекота, така че да не полепват мокри по теб докато се прибираш от спа центъра до стаята.

Стая в Мидалидаре Хотел и спа
Стая в Мидалидаре Хотел и спа
Стая в Мидалидаре Хотел и спа
Стая в Мидалидаре Хотел и спа
Стая в Мидалидаре Хотел и спа
Стая в Мидалидаре Хотел и спа
банята в стаите на Мидалидаре хотел и спа
банята в стаите на Мидалидаре хотел и спа

Самият спа център на хотел Мидалидаре ме остави със смесени чувства. Най-хубавата част беше, че по времето, когато бяхме ние там, нямаше още много посетители и на моменти, дори бяхме единствените хора в спа-то. Въпреки, че е правен на скоро и се вижда, че е правен с желание и старание, спа центърът имаше вече следи от течове и влага.

Басейнът е средно голям, но тъй като водата в него не е минерална, тя е на границата между хладна и топла. На таблото пише, че е 30 градуса и може би наистина беше толкова, но на мен ми липсваше прекрасния релаксиращ момент когато се потапяш в топъл минерален басейн и усещаш как през тялото ти минава първата вълна на релакс и наслада. Като част от басейна има 4 местно джакузи с температура 36 градуса, както и две хидромасажни лежанки, които биха били прекрасно изживяване, ако температурата на водата беше по-висока. В самият басейн има и 7 хидромасажни дюзи, които правят приятен подводен масаж. Освен основния басейн в залата има и малък детския басейн.

басейнът в Мидалидаре хотел и спа Могилово
басейнът в Мидалидаре хотел и спа Могилово

Страхотно преживяване за нас беше когато навън заваля прекрасен сняг на големи, едри и спокойно падащи парцали. поради големите стъклени витрини към градината, гледката от басейна беше невероятна и действаше още по-успокояващо.

Спа центъра на Мидалидаре хотел и спа разполага още с отлични парна баня, инфраред сауна, билкова сауна, финландска сауна, парна баня и солна стая. На разположение на гостите са още приключенски душове, душ ведро и много приятна стая за релакс с чудесен и добре поддържан аквариум. Рибките винаги са ми действали много успокояващо и обожавам да ги наблюдавам когато си почивам.

стая за релакс в Мидалидаре хотел и спа Могилово
инфраред сауна в Мидалидаре хотел и спа Могилово
спа центъра на Мидалидаре хотел и спа Могилово
солна стая в Мидалидаре хотел и спа Могилово

Голямото разочарование за мен беше ресторанта в Мидалидаре хотел и спа. Закуската, която беше включена в цената на нощувката, беше стандартна хотелска закуска. Тъй като бяхме в хотела през зимата друга опция за изхранване в селото нямаше. Лятната градина, разбираемо също не можеше да се използва. В иначе кокетния ресторант, в който имаше свещ на всяка маса, менюто беше леко ограничено като опции, цените бяха нереално високи и за още по-голямо съжаление по никакъв начин не кореспондираха с качеството на храната. Изпълнението на поръчките се бавеше въпреки старанието на сервитьорите, които бяха информирани и любезни.

Ресторант на Мидалидаре хотел и спа

Освен в основната сграда, Мидалидаре хотел и спа предлага настаняване и в къща за гости, която се намира в градината на комплекса. В непосредствена близост пък се намира Мидалидаре Естейт една от най-добрите бутикови винарни в България. От хотела предлагат тур с дегустация на вина, но ние не се възползвахме от предложението заради студеното време и обилния снеговалеж. Цената на дегустацията беше 15 лв./човек. Повече за винарните и произвежданите в тях първокачествени вина можете да научите като кликнете на следния линк.

Видео от нашия семеен уикенд в Мидалидаре хотел и спа можете да видите в youtube канала на Искам да летя

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *