Спа хотел Каза ди Фиоре

Каза ди Фиоре – още едно спа бижу на българското черноморие

Гранд Хотел Поморие вече не е единственият първокласен балнео и спа хотел по българското Черноморие. Каза ди Фиоре е достоен негов конкурент и е поредния петзвезден хотел, който утвърждава и развива Черноморието като спа дестинация.

Casa Di Fiore hotel
Casa di Fiore lobby

Стаи

Хотел Каза ди Фиоре е открит през 2022г. и предлага отлични условия за семейна спа ваканция и първокласна почивка. Стаите са просторни и добре решени като пространство и разположение, в меки и пастелни цветове. Предлагат голямо удобно легло, разтегаем диван, малка масичка, 54 инчов телевизор, сейф, минибар, кафе машина с кафе на дози и широка тераса.

Casa di Fiore rooms
Casa di Fiore room view

Интерактивната телевизия предлага на гостите на хотела информационна система даваща много подробна информация за хотела, за натрупаната от гостите сметка и за поръчка на платени филми. Банята е облицована с мрамор и отлична душ кабина. Вана за съжаление няма.

Casa di fiore bathroom

Много добро впечатление прави нивото на дигитализация на Каза ди Фиоре медикъл и спа. Влизането в стаите става с гривна, която също така дава достъп до ресторанта, до спа центъра и служи като средство за разплащане във всички обекти на хотела. Не ми направи добро впечатление обаче, че никъде в хотела, след разплащане с гривна не ти дават каквато и да било бележка. Така никога не знаеш какво точно чекираш с гривната си когато плащаш. Когато искаш да провериш сметката си в стаята, виждаш само единична цена и обекта, в който е направено плащането, но не и артикула, който си поръчал.

Спа център

Casa di Fiore Spa center

Спа центъра на хотела е неговото сърце. Хотел Каза ди Фиоре ползва минерална вода от собствен източник с 539мл/л на минерализация. Благодарение на нея спа центъра на Каза ди Фиоре предлага голям вътрешен топъл акватоничен басейн с детска секция /34℃/, външен отопляем басейн /37℃/, и солен басейн /37℃/,. Басейните са наистина и топли и предлагат различно, но винаги приятно и отпускащо преживяване.

Casa di Fiore pools

Подобно на басейните в хотел Акватоник във Велинград, и трите басейна в спа центъра на Каза Ди Фиоре предлагат голямо разнообразие от дюзи за подводен масаж, които правят преживяването още по-приятно и полезно. Във вътрешния басейн има дори лежанки за подводен масаж както и подводна река /дюза впръскваща силна струя вода, така че плувайки срещу течението, стоиш на едно място/.

Casa di Fiore pools

За разлика от соления басейн на Гранд Хотел Поморие, в който водата е с много висока концентрация на естествената соленост, предполагам, че соления басейн на Каза Ди Фиоре се получава по изкуствен път чрез добавяне на сол. Така при работа на масажните дюзи се усеща миризмата на хлор, необходим за неговото почистване.

Casa di Fiore salt water pool

Термалната зона също е добре направена и голяма. Тя включва кедрова сауна, арома сауна, финландска сауна, инфраред сауна, парна баня и солна стая. За тези които желаят, на разположение също така са и две фито бъчви, които предоставят сауна ефект, без да натоварват главата, тъй като тя остава извън бъчвата и не е подложен на високата температура.

Много приятно впечатление прави също така диспенсъра за вода и поставката за чай, които са напълно безплатни за гостите на хотела.

Ресторант и храна

Храната в ресторанта е на бюфет и предлага наистина голямо изобилие и разнообразие. Има станция за мезета, салатен бар, станция за риби и морски предложения, барбекю станция, пица и паста станция, станция за готвени ястия, станция за десерти и такава за сладолед. Като малък недостатък мога да отбележа само, че поне за мен нямаше ястие, което да отбележа като превъзходно. Вкусът винаги беше на ниво, но лично на мен ми липсваше ястие или предложение, за което да кажа „Ето това е моето нещо и искам да го опитам пак.“ или ястие, на което ще да си спомням вкуса.

Casa di Fiore restaurant

Лоби бар

Друг малък недостатък, който може би е валиден само за зимните периоди, е малкия лоби бар. Той разполага с около 25-30 места, а в хотела няма друго място, където можеш да седнеш да пиеш питие и да изкараш част от свободното си време. През лятото пространствата в градината и бара на басейна най-вероятно решават този проблем, но в зимния период това прави осезаемо впечатление. Още повече, лоби бара е някакси сбутан между асансьорите, входа на ресторанта и входа на спа центъра и човек няма усещане за простор и лично пространство.

Casa di Fiore lobby bar

Препоръка

Каза ди Фиоре е един от хотелите, в които с удоволствие бих се върнал отново, заради любезното отношение, добрата организация, хубавите стаи и отличния спа център.  Разбира се, винаги има какво да се подобри, но почивката ни там беше пълноценна и релаксираща. Със сигурност, този хотел влиза на едно от първите места в класацията за най-добрите спа хотели в България.

В случай, че желаете да направите резервация за хотел Каза ди Фиоре или просто да проверите цените за желан от Вас период, можете да използвате полето по-долу.

Booking.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *