Carnival Breeze leaving Miami

Круиз до Източни Кариби с Carnival Breeze – част 2-ра – качване на борда и дни на море

Качване на кораба

Качването на кораба стана сравнително бързо. Пристигнахме на пристанището, което е на около половин час с такси от летището в Маями около 11 часа. Имахме направен онлайн чек ин, така че оставихме багажа със залепените етикети на стюардите и се наредихме на опашките за проверка на паспортите. След това трябваше да минем през зоната за сигурност за да стигнем в крайна сметка до гишетата където ни взеха формулярите за здравен статус /бяхме ги попълнили предварително/ и ни издадоха бордните карти. Бордните карти са не само ключ за каютата и пропуск за кораба, но и разплащателно средство, с което се разплащаш на всяко едно място на борда, на което решиш да харчиш допълнително пари – кафенета, барове магазини, масажи, спа и т.н. Всеки си получава негова лична бордна карта, затова е добре когато правите онлайн чек ин да внимавате на кой разрешавате бордната му карта да бъде и разплащателна или не.

Това става по ваша преценка. Естествено при нас за бордните карти на децата разплащателната опция беше забранена. След като си взехме бордните карти се отправихме към чакалнята където се наложи да чакаме около час докато ни извикат за да можем да се качим на борда.

Минаването по ръкавите винаги е много вълнуващо защото те владее онази готина тръпка от неизвестното, но и предстоящо хубаво приключение.

Това е и момента, в който за първи път виждаш кораба от вътре, а обичайно обстановката е впечатляваща.

Отплаване

Потеглихме на нашето пътешествие от пристанището в Маями в 16 часа. Живота в Маями наистина кипи. Яхти скъпи коли, луксозни хотели покрай океана, палми… веднага те обхваща ваканционно настроение. Температурата на въздуха на 2-ри януари беше 25 градуса. По същото време в България температурите бяха между -5 и 0 градуса. Как да не се чувства човек прекрасно !

Дни на море

Първият ден използвахме за да опознаем кораба. Обикаляхме различните палуби, заведения, магазини, галерията, в която излагат снимките, които правят по време на пътешествието и които можеш да си закупиш срещу 18 долара бройката. Вечеряхме в ресторанта, в който бяхме разпределени /2-ро ниво на Sapphire/ и се запознахме с нашия главен сервитьор Аймед и неговия екип. Първото нещо, което направи след като се представи беше да запише имената ни на едно листче. След това до края на пътуването винаги се обръщаше към нас по име. Това винаги прави добро впечатление. Имаше случаи когато на децата не им харесваше менюто в основния ресторант и след вечеря отивахме до бюфета да си доядем. Изключително често се възползвахме от машините за сладолед, които бяха на разположение 24 часа в денонощието.

Две от вечерите ходихме на лятно кино на огромния LED екран край басейна, играхме миниголф и джаги, а през деня децата лудуваха из аква парка и пързалките, а ние се наслаждавахме в пълна сила на прекрасното време, невероятно синьото море и използвахме момента да почетем книга или да си бъбрим лежерно на чаша кафе или лимонада, която много харесахме. В следобедните часове се прибирахме в каютата. Децата получаваха малко време за таблета, а ние се любувахме на балкона и на уединението, което предлага той.

Все пак когато терасата ти е по средата на океана, не можеш да не отделиш известно време на насладата от контакта с морето, шума на пенещата се от движението на кораба вода, живописните гледки и невероятната хармония и спокойствие, които ти предава то.

След вечеря оставяхме децата в каютата защото силите им бяха изцедени от безбройните пускания по пързалките и играта с пръскачките в аква парка, а ние слизахме в Атриума където се наслаждавахме на тематична музика на живо и зяпахме останалите туристи като по навик от летните разходки в Бургас. Някои бяха небрежно и ежедневно облeчени, но имаше и такива, които като че ли отиваха на бал с кралицата. Преди лягане правихме по една обиколка на кораба и се отправяхме към каютата в очакване на следващия ден.

 

Цялата галерия можете да видите във Facebook тук.

Круиз до Източни Кариби с Carnival Breeze – част 1-ва – корабът можете да прочетете тук.

Круиз до Източни Кариби с Carnival Breeze – част 3-та – Сейнт Мартен /St Maarten/ можете да прочетете тук.

Круиз до Източни Кариби с Carnival Breeze – част 4-та – Антигуа /Antigua/ можете да прочетете тук

Круиз до Източни Кариби с Carnival Breeze – част 5-та – Св. Томас /St Thomas/ можете да прочетете тук.

Круиз до Източни Кариби с Carnival Breeze – част 6-та – Amber Cove /Доминиканска република/ можете да прочетете тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *